Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de kipfilet in dikke repen. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel zeste hebt. Pel 1 teentje knoflook en hak fijn. Meng de helft van de yoghurt met de knoflook, citroenzeste, de tijmblaadjes, kipkruiden, flink wat peper en 1 koffielepel zout.
-
2
Meng de reepjes kipfilet met de gekruide yoghurt en doe ze in een zakje of potje. Zet 1 uur in de koelkast.
-
3
Maak intussen de yoghurtsaus. Pel en hak 1 teentje knoflook fijn, hak de blaadjes van de dragon fijn en meng alles met de rest van de yoghurt. Kruid met peper en zout en zet in de koelkast.
-
4
Doe de cornflakes in een plastic zakje, sluit af en plet de cornflakes. Meng met de havermout. Haal de reepjes kipfilet uit de marinade en rol ze door de cornflakesmengeling.
-
5
Leg de kippennuggets op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Zet 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
In de airfryer
-
1
Besprenkel de kippennuggets met een beetje olijfolie, bak de helft 10 tot 12 minuten in de heteluchtfriteuse op 190°C. Bak daarna ook de andere helft.