Recept

Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze nuggets zijn zo krokant dat we er het liefst meteen in willen bijten. Verras je tafelgenoten met kip mét een korstje of serveer ze als onweerstaanbare snack tijdens een gezellig avondje voor de televisie. Een friteuse heb je niet nodig: deze nuggets maak je in de oven of in de airfryer of heteluchtfriteuse.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de kipfilet in dikke repen. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel zeste hebt. Pel 1 teentje knoflook en hak fijn. Meng de helft van de yoghurt met de knoflook, citroenzeste, de tijmblaadjes, kipkruiden, flink wat peper en 1 koffielepel zout.

  2. 2

    Meng de reepjes kipfilet met de gekruide yoghurt en doe ze in een zakje of potje. Zet 1 uur in de koelkast.

  3. 3

    Maak intussen de yoghurtsaus. Pel en hak 1 teentje knoflook fijn, hak de blaadjes van de dragon fijn en meng alles met de rest van de yoghurt. Kruid met peper en zout en zet in de koelkast.

  4. 4

    Doe de cornflakes in een plastic zakje, sluit af en plet de cornflakes. Meng met de havermout. Haal de reepjes kipfilet uit de marinade en rol ze door de cornflakesmengeling.

  5. 5

    Leg de kippennuggets op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Zet 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.

In de airfryer
  1. 1

    Besprenkel de kippennuggets met een beetje olijfolie, bak de helft 10 tot 12 minuten in de heteluchtfriteuse op 190°C. Bak daarna ook de andere helft.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!