Gevulde zoete aardappel met gegrilde vis
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Prik enkele gaatjes in de zoete aardappelen, kwast ze in met olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Zet 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn.
-
2
Verdeel de broccoli in roosjes, hak ze grof en snij de lente-ui in schuine ringen. Snipper de chilipeper. Verhit 2 eetlepels arachideolie in een wokpan. Bak er de broccoli, de lente-ui en de erwtjes in. Kruid met de chilipeper, peper, zout en gehakte munt.
-
3
Kwast de grietfilets in met olijfolie, kruid met peper en zout. Verhit een grillpan en bak er de grietfilets op in ruitjesmotief.
-
4
Leg de zoete aardappelen op de borden. Kruis ze in en duw het vruchtvlees een beetje naar boven. Lepel er de zure room in en verdeel er de groentjes over. Serveer met de gegrilde griet. Serveer met een partje citroen.