Gevulde paprika met zoete aardappel en ei
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Snij het bovenste deel van de paprika's en verwijder de zaden. Pel de ui en snipper fijn. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Pel en plet de knoflook. Hak de peterselie fijn.
-
2
Verhit een scheut olijfolie en bak hierin de gesnipperde ui, zoeteaardappelblokjes, knoflook en voeg het kerriepoeder, de chilivlokken, de kurkuma en een snuifje zout toe. Bak tot de zoeteaardappelblokjes beetgaar zijn, schep niet te veel om.
-
3
Vul de paprika’s voor drie vierde met de zoeteaardappelmengeling, zet ze in een ovenschaal en breek boven elke paprika een eitje. Kruid met peper en zout en schuif 20 minuten in de voorverwarmde oven. Spoel de miniasperges en gebruik ze als soldaatjes om te dippen in het eitje.