Speltrisotto met pompoen en champignons
bereiding
-
1
Schil de pompoen en snij in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Pel en snipper de sjalot en stoof lichtjes aan in een beetje olijfolie. Strooi er de spelt bij en roerbak de graankorrels glazig. Blus met de wijn. Laat een beetje verdampen. Voeg er de knoflook en de pompoenblokjes aan toe.
-
2
Schenk er een pollepel warme bouillon bij en roer. Laat zacht koken tot bijna alle vloeistof opgenomen is. Schenk er weer een pollepel bouillon bij en herhaal tot alle bouillon op is of tot de spelt en de pompoen gaar zijn. Reken op zo'n twintig minuten.
-
3
Bak intussen de boschampignons krokant in wat olie. Breng op smaak met peper, zout en de gehakte peterselie.
-
4
Verdeel de speltrisotto over diepe borden. Leg er de krokant gebakken champignons bij, serveer met parmezaanschilfers en extra peterselie.