Hasselbackaardappelen met verse kruiden en spek
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de aardappelen om de 4 mm met een scherp mesje in, tot ongeveer 3/4 van de aardappel. Wrijf ze in met het gepelde en gekneusde knoflookteentje. Bestrijk de aardappelen met olijfolie en leg ze op een ingevette ovenschaal.
-
2
Bak de plakjes spek krokant in een pan zonder extra vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier en snij in stukjes van 3 cm. Steek ze afwisselend in de ingesneden aardappelen.
-
3
Hak de kruiden fijn en meng twee derden met de olijfolie. Lepel over de aardappelen. Kruid met peper en grof zout en zet 45 minuten in de oven. Kruid de zure room met peper en de rest van de kruiden. Serveer de aardappelen met de zure room en de gemengde salade. Lekker als bijgerechtje bij gebraad, bijvoorbeeld.