Gepofte aardappel met kip, broccoli en cheddar
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen, prik er enkele gaatjes in, bestrijk met olijfolie en leg 35 à 40 minuten op een rooster in de oven tot ze gaar zijn.
-
2
Verdeel de broccoli in roosjes en kook ze 5 minuten in kokend gezouten water. Snij de lente-ui in ringetjes.
-
3
Bestrooi de kipreepjes met het gerookt paprikapoeder, het chilipoeder, peper en zout. Meng goed tot alles een kruidenlaagje heeft. Bak de kipreepjes goudbruin in de olie.
-
4
Haal de aardappelen uit de oven, snij ze kruiselings in. Duw wat open en vul met de broccoli, lente-ui en geraspte cheddar. Lepel er wat zure room over, kruid met peper en zout en zet nog 10 à 15 minuten in de oven tot alles mooi gegratineerd is.