Spinazie-courgettesoep met cheddar-spekcroque
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de courgette in blokjes. Schil de aardappel en snij in blokjes.
-
2
Fruit de ui in boter en olijfolie. Voeg de tijm, courgette, aardappel en knoflook toe. roerbak kort en strooi er de eetlepel bloem over. Blus met 1,5 liter water en verkruimel er de kippenbouillon in. Laat 20 minuten garen onder deksel.
-
3
Beleg de sneetjes zuurdesembrood met wat roomkaas, enkele plakjes gebakken spek en de cheddar. Leg er een sneetje brood bovenop, bak de croques en snij ze in driehoekjes.
-
4
Doe de spinazie en de helft van het basilicum bij de soep. Mix de soep en breng op smaak met peper en zout. Werk af met zure room en basilicum. Serveer er de croques bij.
Ingrediënten voor
4 personen- jonge spinazie300 g
- courgette1
- ui1
- knoflook2 teentjes
- aardappel (groot)1
- kippenbouillon3 blokjes
- gedroogde tijm1 kl
- basilicum1 bosje
- zure room100 g
- boter1 el
- olijfolie1 el
- bloem1 el
- peper en zout
Voor de croque
- zuurdesembrood8 sneetjes
- gezouten spek16 plakjes
- roomkaas4 el
- cheddar4 sneetjes