Upside down perencakejes met cacao
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet vier kleine ovenschotels in en bestuif met bloem. Leg er de gehalveerde peren in.
-
2
Smelt 4 eetlepels boter met de suiker en de kaneel tot een homogene karamelsaus. Roer er geleidelijk de rum door. Flambeer de saus en schud tot de vlammen doven. Haal van het vuur. Schenk over de peren.
-
3
Meng de bloem met het cacaopoeder, bakpoeder, suiker en zout.
-
4
Klop de eierdooiers gedurende 4 à 5 minuten tot ze citroengeel zijn. Zet het eiwit apart. Voeg geleidelijk de room en vanille bij het eigeel. Smelt 8 eetlepels boter, schenk die ook voorzichtig bij het ei-room-mengsel en blijf goed roeren. Meng er, in stukken, de bloemmengeling door.
-
5
Klop in een aparte kom de eiwitten stijf, tot pieken. Spatel het eiwit door het beslag.
-
6
Verdeel het beslag over de peren en zet gedurende 25 à 30 minuten in de oven.
-
7
Controleer met een metalen prikker of de cake gaar is, laat 10 minuten rusten voor je de cake omdraait en laat nog 10 minuten rusten om aan te snijden.