Upside down appelcake met karamelsaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Maak de saus. Verwarm in een middelgrote steelpan de kristalsuiker met 70 gram water. Voeg de room en het zout toe zodra de karamel bruin begint te kleuren en te borrelen. Roer constant door op een zachter vuur tot je een homogene saus hebt. Zet opzij.
-
2
Schil de appelen, snij ze in blokjes en voeg ze toe aan de karamelsaus.
-
3
Klop de zachte boter met de kristalsuiker in een grote mengkom of keukenrobot tot een licht en luchtig mengsel. Dat duurt 5 à 10 minuten. Klop er één voor één de eieren door. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig is opgenomen
-
4
Zeef de bloem met het zout, de kaneel en de kardemom over het beslag. Spatel ze voorzichtig onder het beslag tot alles is opgenomen.
-
5
Verdeel de appel-karamelsaus over een met bakpapier beklede springvorm met diameter 24 cm. Verdeel het cakebeslag erover en bak de cake 30 à 35 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen op een rooster en ontvorm hem voorzichtig.