Recept

Peertjes uit de oven met pistachecrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Culiredactrice Natalie: "Toegegeven: deze tip heb ik gestolen van Jamie Oliver. Ik maak net als hij telkens een beetje te veel van de crumble en stop het restje in de diepvriezer. Heb je onverwachte gasten en wil je scoren met een snel dessert? Neem dan wat seizoensfruit, bestrooi het met deze crumble en zet het in de oven. Succes gegarandeerd!"

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan. Spoel de blauwe bessen. Vet 4 individuele ovenschaaltjes in.

  2. 2

    Meng de bloem met de havermout, de vanillesuiker, de kaneel, het zout en de pistachenoten in een kom. Voeg de koude boter, in vlokjes, toe en kneed met je vingers tot een kruimig geheel.

  3. 3

    Zet de peertjes in het midden van de ovenschaaltjes. Strooi er de crumble rond en bestrooi met de blauwe bessen. Bak 20 à 25 minuten in de oven tot de crumble goudbruin kleurt en de peertjes gaar zijn.

  4. 4

    Maal de speculaasjes fijn en bestrooi er de crumble mee. Serveer met Griekse yoghurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Peertjes uit de oven met pistachecrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!