Oesters met mousseline en gekaramelliseerde peer
bereiding
-
1
Spoel de peren, maar schil ze niet. Snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in plakjes. Sprenkel er het de helft van het citroensap over. Strooi er de suiker over en bak de peerplakjes in ruim wat boter aan beide kanten goudbruin.
-
2
Verhit de ovengrill voor. Haal de oesters uit de schelp en vang het sap op, zeef het sap. Verwarm de champagne in een klein pannetje en pocheer er de oesters 1 minuut in. Leg ze terug in de diepste schelp van de oesters. Hou de champagne bij.
-
3
Maak de mousseline. Verwarm het oestersap met de champagne en de rest van het citroensap. Neem van het vuur en roer er de eidooiers door. Klop goed met een garde en zet terug op een zacht vuur tot de mousseline begint te dikken. Klop er 50 gram boter door. Breng op smaak met peper en misschien nog een klein beetje zout.
-
4
Leg de oesterschelpen op een rooster en zorg dat ze stabiel liggen, leg er een gepocheerde oester in, doe er een plakje gekaramelliseerde peer bij en lepel er wat mousseline over. Gratineer een paar minuten onder de grill of gebruik een crème-brûléebrander.