Tofuspiesjes met tikka-masaladip
bereiding
-
1
Maak de spiesjes. Snij de tofoe in gelijke blokjes van 2 tot 3 cm. Pel en plet de knoflook. Meng de knoflook met het sap van de citroen, de pindakaas, de sojasaus, de harissa, de ahornsiroop en 2 eetlepels olijfolie. Meng de blokjes tofoe met de saus en laat minstens 1 uur marineren.
-
2
Maak intussen de tikka masala-dip. Pel de knoflook, de rode ui en de tomaten en hak alles grof. Schil de gember en rasp ‘m fijn. Mix in een blender de cashewnoten met de knoflook, de ui, de tomaten, de gember, de tomatenpuree, de harissa en 2 eetlepels olijfolie en kruid met garam masala, paprikapoeder, komijn, korianderpoeder en een flinke snuif zout.
-
3
Prik de blokjes tofoe op spiesjes en bak ze in hete olijfolie tot ze karamelliseren. Meng de verse koriander door de dip. Serveer de spiesjes met de dip.