Krans van worstenbroodjes
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot fijn. Meng de sjalot en de oregano met het ei, het paneermeel, peper en zout . Rol zo'n 20 balletjes van het gehakt. Druk de balletjes ietsje plat en vorm er kleine worstjes van.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij elk plakje bladerdeeg in 5 reepjes en draai zo een reepje rond elk worstje.
-
3
Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op. Zet in het midden een ovenvast kommetje en leg alle worstenbroodjes in een cirkel rond het kommetje, werk in twee rijen. Roer de dooier los en kwast de worstenbroodjes in met het losgeklopte ei. Zet 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.
-
4
Warm de veenbessencompote op in een pannetje of in de microgolfoven en giet in een mooi kommetje. Laat een beetje afkoelen voor het serveren.