Gevulde aardappel met spinazie en ricotta, witloofsalade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aardappelen en prik er gaatjes in met een scherp mes. Leg ze op het ovenrooster en zet 50 minuten in de oven.
-
2
Roer de mosterd door de ricotta, voeg de melk toe en roer tot een smeuïge dressing. Roer er 2 eetlepels van de gehakte peterselie door.
-
3
Spoel de veldsla en laat goed uitlekken. Snipper het witloof fijn, snij de appel in luciferdikke reepjes. Meng de appelreepjes met het witloof, de zure room, de rest van de gehakte peterselie en breng verder op smaak met peper en zout. Doe in een kommetje en strooi er de gehakte noten over.
-
4
Maak een kruiselingse insnijding in de aardappelen en duw voorzichtig op de aardappel tot het kruim wat naar boven komt, vouw de aardappel wat open en verdeel er de spinazie met de ricottadressing over. Werk af met de kerstomaatjes, serveer met het witloofslaatje en de veldsla.