Recept

Havermoutpannenkoekjes met appel en veenbessensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze pannenkoeken zijn niet te zoet en dankzij de kaneel heerlijk winters. Perfect voor een uitgebreid ontbijt 

bereiding
  1. 1

    Doe de havermout in een blender en mix fijn. Voeg de bananen, de losgeklopte eieren, het bakpoeder, het kaneelpoeder en een snuif zout toe en mix glad. Voeg de amandelmelk toe om het beslag iets vloeibaarder te maken.

  2. 2

    Verhit wat kokosolie in een koekenpan en leg er een plakje appel in. Schep er wat van het beslag op en maak er met de bolle kant van een lepel een klein rondje van. Bak het pannenkoekje tot er bovenop belletjes ontstaan. Draai om en laat nog even verder bakken. Bak de rest van de appelplakjes en het beslag.

  3. 3

    Verwarm ondertussen de veenbessen met de suiker en het limoensap op een laag vuur tot de bessen openbarsten. Stapel de pannenkoekjes op en schep er wat van de veenbessensaus over. Werk af met wat extra kaneelpoeder en honing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Havermoutpannenkoekjes met appel en veenbessensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!