Recept

Varkenshaasje met pastinaakhasselback en appel-veenbessensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met een lekker sausje til je elk gebraad naar een hoger niveau. Probeer zeker dit gebraad à la Sandra Bekkari! 

bereiding
  1. 1

    Haal het vlees minstens 30 minuten op voorhand uit de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 185°C. Schil de pastinaken en maak om de 5 mm insnijdingen tot 1 cm van de onderkant. Pel de knoflook en snij hem in plakjes.

  3. 3

    Besprenkel de pastinaak met olijfolie en steek hier en daar een plakje knoflook of wat rozemarijn in de insnijdingen. Leg de pastinaken op een bakplaat en bak ze 30 à 35 minuten in de oven. Lepel af en toe wat olie van op de bakplaat over de pastinaak.

  4. 4

    Kruid het varkenshaasje met peper en zout en bak het in een pan met een scheutje olijfolie kort aan alle kanten goudbruin.

  5. 5

    Leg na 30 minuten het varkenshaasje bij de pastinaak op de bakplaat. Bak de pastinaak en het vlees nog 15 à 20 minuten in de oven, of tot de kerntemperatuur van het vlees 60°C bedraagt.

  6. 6

    Maak de saus. Pel en snipper de sjalot. Schil de appelen en snij ze in kleine blokjes. Stoof de sjalot zacht in een scheutje olijfolie in een steelpannetje. Voeg de appel en de veenbessen toe en laat alles nog 10 minuten garen. Voeg de honing toe en kruid met peper.

  7. 7

    Serveer het varkenshaasje met de pastinaken en de appel-veenbessensaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met pastinaakhasselback en appel-veenbessensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!