Gebakrepen met wortel, banaan en witte chocolade
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakplaat in en bestuif met wat bloem. Schud het teveel eraf. Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter, de suiker, de kaneel en de vanillesuiker in 10 minuten romig. Klop er één voor één de eieren en vervolgens de olie door.
-
2
Plet de bananen, roer ze met de geraspte wortel en de walnoten bij het eiermengsel.
-
3
Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en doe de sinaasappelschil en het amandelpoeder erbij. Roer tot een beslag en strijk dit gelijkmatig uit over de vorm.
-
4
Bak 20 à 25 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen.
-
5
Smelt de witte chocolade met de boter en sprenkel over het afgekoelde gebak. Laat de chocolade opstijven en snij het gebak daarna in stukjes of repen.