Vegan lasagne met aubergines
bereiding
-
1
Snij de aubergines in fijne lange plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze 30 minuten rusten. Meng de sojasaus met het gerooktepaprikapoeder, de chilivlokken, het citroensap, olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn. Wrijf de aubergines goed droog en meng ze met de sojamarinade. Gril de aubergines in de grillpan aan beide kanten. Leg de aubergines opzij en bewaar de marinade.
-
2
Pel en snipper de ui. Pel en plet 1 teentje knoflook. Ontpit de paprika’s en snij in fijne blokjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en paprika’s zacht. Voeg de tomatenblokjes, overgebleven marinade, agavesiroop, 1 eetlepel balsamicoazijn en de oregano toe en laat 20 minuten zachtjes sudderen. Kruid met peper en zout.
-
3
Doe de tofu, 3 eetlepels edelgistvlokken en 1 teentje knoflook in een blender en mix zacht. Kruid bij met peper en zout.
-
4
Leg onderaan de ovenschaal een laagje tomatensaus, beleg met de linzen-lasagnevellen. Besmeer met een laagje tofusaus en beleg met een laagje aubergines. En herhaal nu alle laagjes tot alles op is. Meng het amandelpoeder met 2 eetlepels edelgistvlokken en een snuifje zout en bestrooi er de lasagne mee. Schuif de lasagne 35 à 40 minuten in de oven.