Tomaten-gehaktbrood met spirelli
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de lente-uitjes. Meng het gehakt met de lente-ui, het ei, de panko, de tomatenpuree en gedroogde tijm tot een homogene mengeling. Kruid met peper en zout en vorm er een gehaktbrood mee.
-
2
Leg het tomatenbrood in een ovenschaal. Snij de tomaten in plakjes en leg ze bovenop het gehaktbrood. Schuif 35 minuten in de oven.
-
3
Dompel de kerstomaten 10 seconden onder in kokend water en pel ze. Pel en snipper de ui en de knoflook. Stoof de ui glazig in een scheutje olijfolie op een zacht vuur, voeg de knoflook, de balsamicoazijn, de oregano, de bruine suiker en de gepelde tomaten toe. Laat 20 minuten zachtjes garen.
-
4
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, giet af en meng met de tomatensaus. Schep in een kom en werk af met parmezaan.
-
5
Serveer het gehaktbroodje met de pasta en werk af met verse tijm.