Recept

Pasta puttanesca met pangrattato

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Italië op je bord!

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de pangrattato: pel en snipper 2 teentjes knoflook. Verhit 100 ml olijfolie in een pan, voeg de knoflook en 1 kl tomatenpuree toe en roerbak even op een zacht vuur. Voeg 50 g broodkruim toe en bak krokant. Doe 4 el gehakte bladpeterselie erbij en bak nog even mee. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Snij 2 teentjes knoflook voor de saus in plakjes. Maak 1 rode chilipeper schoon, verwijder de zaadjes en snipper in ringen. Hak 50 g gezouten ansjovisfilets grof.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een grote pan. Voeg de knoflook toe, laat verkleuren en doe de ansjovisfilets, 1 el gedroogde oregano en het gesnipperde pepertje erbij. Voeg 2 el kappertjes, 2 el zwarte olijven en 2 el peterselie toe als de ansjovis gesmolten is. Voeg 400 g tomatenblokjes toe. Laat 15 minuten sudderen.

  4. 4

    Kook 500 g spirelli beetgaar, in gezouten water, giet af en meng met de saus. Serveer de pasta met extra olijven, kappertjes en peterselie en werk af met een takje verse oregano.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta puttanesca met pangrattato

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!