Pasta puttanesca met pangrattato
bereiding
-
1
Maak eerst de pangrattato: pel en snipper 2 teentjes knoflook. Verhit 100 ml olijfolie in een pan, voeg de knoflook en 1 kl tomatenpuree toe en roerbak even op een zacht vuur. Voeg 50 g broodkruim toe en bak krokant. Doe 4 el gehakte bladpeterselie erbij en bak nog even mee. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
2
Snij 2 teentjes knoflook voor de saus in plakjes. Maak 1 rode chilipeper schoon, verwijder de zaadjes en snipper in ringen. Hak 50 g gezouten ansjovisfilets grof.
-
3
Verhit olijfolie in een grote pan. Voeg de knoflook toe, laat verkleuren en doe de ansjovisfilets, 1 el gedroogde oregano en het gesnipperde pepertje erbij. Voeg 2 el kappertjes, 2 el zwarte olijven en 2 el peterselie toe als de ansjovis gesmolten is. Voeg 400 g tomatenblokjes toe. Laat 15 minuten sudderen.
-
4
Kook 500 g spirelli beetgaar, in gezouten water, giet af en meng met de saus. Serveer de pasta met extra olijven, kappertjes en peterselie en werk af met een takje verse oregano.