Boterham met garnalen en Rodenbachboter
bereiding
-
1
Maak de mayonaise. Doe het ei in een hoge maatbeker. Voeg de mosterd, de wittewijnazijn en 2 eetlepels water toe. Kruid met peper en zout. Zet de staafmixer op de bodem van de maatbeker en werk langzaam naar boven toe. Voeg al mixend langzaam de zonnebloemolie toe.
-
2
Laat de boter zacht worden. Voeg de Rodenbach toe en klop op met een garde of mixer. Kruid met peper en zout.
-
3
Toast de sneetjes witbrood. Frituur de garnaalkopjes kort in een friteuse op 180°C tot ze krokant zijn.
-
4
Spoel de kervel en hak hem grof. Besmeer de sneetjes toast dik met de Rodenbachboter . Beleg met de versgepelde garnalen en 5 toefjes verse mayonaise. Werk af met de gefrituurde garnaalkopjes en verse kervel. Serveer met een koude Rodenbach.