Kalkoengebraad met pompoen en notencrumble
bereiding
-
1
Breng het vlees op kamertemperatuur. Kook de pompoenblokjes beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen. Hak de noten fijn en meng er de panko, peterselie en een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper en zout.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij het kalkoengebraad open tot een grote lap. Kruid met peper en zout en leg er hier en daar wat salieblaadjes op. Verdeel er de spinazie over en schep er de crumble op. Verdeel er de pompoenblokjes over. Rol het vlees terug op en zet vast met prikkers.
-
3
Bestrijk het vlees met wat olijfolie en bedek rondom met het ontbijtspek. Bind vast met keukentouw. Steek er de rozemarijntakjes tussen.
-
4
Leg het vlees in een ovenschaal en zet 45 minuten in de oven. Laat daarna onder aluminiumfolie 5 minuten rusten. Verwijder het keukentouw en snij het vlees in plakken.