Gevulde kalkoenrollade
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot. Fruit hem glazig in olijfolie. Roer er de kervel door, laat even afkoelen en roer er dan ook 150 g hoevekaas en het ei door. Kruid met peper en zout.
-
2
Snij het gebraad horizontaal open en druk het wat plat. Schep er de vulling in, rol op en bind vast met keukentouw. Kruid rondom met peper en zout.
-
3
Bestrijk een braadschaal met olijfolie en leg er de rollade in. Bestrijk met olijfolie en zet 1 uur in de oven, op 200°C.
-
4
Vermeng de gevogeltefond met 200 ml water en breng aan de kook. Laat 3 minuten zacht doorkoken. Roer er van het vuur af 50 g hoevekaas en de peperbessen door. Kruid met peper en zout.
-
5
Haal het vlees uit de oven en laat het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het dan in duimdikke plakken en serveer het met de saus.