Bloemkool-wittekoolpuree
bereiding
-
1
Blancheer de bloemkoolroosjes 5 minuten in licht gezouten water. Giet de bloemkoolroosjes af en laat even uitdampen.
-
2
Verwijder de harde kern van de witte kool en snij de kool fijn. Pel en pers de knoflook en snipper de ui. Fruit de ui met de knoflook in wat boter. Voeg de witte kool bij de ui en blus met de wittewijnazijn. Giet er 300 milliliter water bij en breng aan de kook.
-
3
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet de aardappelen af en laat uitdampen. Stamp ze met de kool en de helft van de bloemkoolroosjes tot puree. Kruid met het nootmuskaat, peper en zout. Meng er de zure room en de bieslook onder.
-
4
Laat de ansjovis in wat olijfolie smelten. Voeg de resterende bloemkoolroosjes toe aan de gesmolten ansjovis en bak ze lichtjes bruin. Schep de gebakken bloemkoolroosjes onder de puree en serveer.