Recept

Chocolademelk met hazelnoot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met deze warme chocolademelk steel je alle harten.

bereiding
  1. 1

    Maak de hazelnootpasta. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.

  2. 2

    Doe 50 milliliter water met de suiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat de suiker goudbruin karamelliseren.

  3. 3

    Voeg de hazelnoten toe aan de hete karamel en roer ze erdoor. Stort de warme massa op bakpapier en laat volledig afkoelen.

  4. 4

    Breek in stukken en mix in de keukenmachine tot een smeuïge pasta. Dat duurt zeker 5 minuten. Voeg eventueel een scheutje neutrale olie toe. Doe de pasta in een glazen pot en bewaar in de koelkast.

  5. 5

    Doe de volle melk, het cacaopoeder en 2 koffielepels hazelnootpasta in een steelpannetje. Verwarm ongeveer 3 minuten op een laag vuur.

  6. 6

    Verdeel over 2 kopjes en werk af met slagroom, stukjes hazelnoot en nog een snuifje cacaopoeder.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocolademelk met hazelnoot

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!