Chocolademelk met hazelnoot
bereiding
-
1
Maak de hazelnootpasta. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
-
2
Doe 50 milliliter water met de suiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat de suiker goudbruin karamelliseren.
-
3
Voeg de hazelnoten toe aan de hete karamel en roer ze erdoor. Stort de warme massa op bakpapier en laat volledig afkoelen.
-
4
Breek in stukken en mix in de keukenmachine tot een smeuïge pasta. Dat duurt zeker 5 minuten. Voeg eventueel een scheutje neutrale olie toe. Doe de pasta in een glazen pot en bewaar in de koelkast.
-
5
Doe de volle melk, het cacaopoeder en 2 koffielepels hazelnootpasta in een steelpannetje. Verwarm ongeveer 3 minuten op een laag vuur.
-
6
Verdeel over 2 kopjes en werk af met slagroom, stukjes hazelnoot en nog een snuifje cacaopoeder.