Linguine met chipolata, broccoli en amandelpesto
bereiding
-
1
Maak de pesto. Spoel het basilicum en pel de knoflook. Doe samen met de amandelen en de geraspte parmezaan in de blender en mix grof. Voeg in een straaltje olijfolie toe en mix tot een gladde en smeuïge pesto. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
-
2
Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze in gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Zo behouden ze hun kleur.
-
3
Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water. Giet af en hou een pollepel van het kookvocht bij.
-
4
Verhit wat boter in een pan en bak de chipolata goudbruin en gaar aan beide kanten.
-
5
Meng de pasta met enkele lepels van de amandelpesto en een beetje kookvocht. Schep er de broccoliroosjes door. Serveer de pasta in een grote schaal met de worstjes erbovenop. Werk af met gehakte amandelen, wat basilicum en extra geraspte parmezaan.