Linguine met scampi's en wittewijnsaus
bereiding
-
1
Pel de scampi’s en maak ze schoon. Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze glazig in een pan met wat boter.
-
3
Doe de scampi’s erbij en bak ze in 2 minuten mooi krokant. Blus met de witte wijn en het citroensap.
-
4
Doe de room erbij en laat 2 minuten inkoken. Werk de saus af met verse tijm, geraspte citroenschil en parmezaan. Kruid met peper en zout.
-
5
Serveer de scampi’s met de linguine. Geef er nog een partje citroen bij.
Ingrediënten voor
4 personen- scampi's500 g
- linguine500 g
- witte wijn100 ml
- citroenschil (geraspt)½ kl
- citroentijm (verse)1 kl
- room100 ml
- geraspte parmezaan2 el
- sjalotten2
- citroen1
- boter
- peper en zout