Recept

Linguine met scampi's en wittewijnsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat is er lekkerder dan scampi's? Pasta met scampi's! Dit recept is een van onze favorieten.

bereiding
  1. 1

    Pel de scampi’s en maak ze schoon. Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten. Stoof ze glazig in een pan met wat boter.

  3. 3

    Doe de scampi’s erbij en bak ze in 2 minuten mooi krokant. Blus met de witte wijn en het citroensap.

  4. 4

    Doe de room erbij en laat 2 minuten inkoken. Werk de saus af met verse tijm, geraspte citroenschil en parmezaan. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de scampi’s met de linguine. Geef er nog een partje citroen bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Linguine met scampi's en wittewijnsaus

Ingrediënten voor

4 personen
  • scampi's500 g
  • linguine500 g
  • witte wijn100 ml
  • citroenschil (geraspt)½ kl
  • citroentijm (verse)1 kl
  • room100 ml
  • geraspte parmezaan2 el
  • sjalotten2
  • citroen1
  • boter
  • peper en zout

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!