Gerookte ham-witloofrolletjes in kaassaus met kruidenpuree
bereiding
-
1
Verwarm de ovengrill voor. Kook de stronkjes witloof 10 minuten in lichtgezouten water. Giet af, bewaar 200 ml van het kookvocht, en laat het witloof goed uitlekken.
-
2
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer met de eidooier, een klontje boter en de zure room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
3
Smelt de boter in een pan en bestrooi met de bloem. Roer tot een roux. Blus met het kookvocht van het witloof en met de melk. Roer tot een gladde saus. Strooi er 3/4 van de verschillende kazen bij en breng op smaak met citroensap, peper, zout en nootmuskaat.
-
4
Leg telkens 2 plakjes ham op je werkblad en rol er het witloof in. Leg in een beboterde ovenschaal. Lepel er de kaassaus over, bestrooi met de rest van de kazen en zet 10 minuten onder de grill.
-
5
Werk de puree af met de groene kruiden en schep goed om. Serveer met de witloofrolletjes en lepel er de kaassaus over.