Recept

Savooikoolpuree met oude kaas, spekjes en een spiegelei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Op woensdag kook ik altijd extra kindvriendelijk. De kindjes gaan dan voetballen en dansen en snakken 's avonds echt naar een stevige maaltijd. Deze puree is een bommetje, maar ze zijn er verzot op. Het type eitje mogen ze kiezen, maar een spiegelei is bij ons thuis het populairst."

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze in lichtgezouten water. Verwijder de buitenste bladeren van de savooikool. Rol de lichtgroene blaadjes op en snipper ze fijn. Voeg na 10 minuten toe aan de aardappelen en laat meekoken tot de aardappelen en de savooikool gaar zijn.

  2. 2

    Bak intussen de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Verhit boter in een pan en bak er 4 spiegeleieren in. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Giet de aardappelen en de savooikool af. Stamp fijn en meng er de milde mosterd, de spekblokjes, peper en veel nootmuskaat onder. Eindig met de kaasblokjes.

  5. 5

    Serveer een flinke toef van de savooikoolpuree samen met een spiegeleitje. Lekker met extra pickles of mosterd erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Savooikoolpuree met oude kaas, spekjes en een spiegelei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!