Savooikoolpuree met oude kaas, spekjes en een spiegelei
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Kook ze in lichtgezouten water. Verwijder de buitenste bladeren van de savooikool. Rol de lichtgroene blaadjes op en snipper ze fijn. Voeg na 10 minuten toe aan de aardappelen en laat meekoken tot de aardappelen en de savooikool gaar zijn.
-
2
Bak intussen de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
3
Verhit boter in een pan en bak er 4 spiegeleieren in. Kruid met peper en zout.
-
4
Giet de aardappelen en de savooikool af. Stamp fijn en meng er de milde mosterd, de spekblokjes, peper en veel nootmuskaat onder. Eindig met de kaasblokjes.
-
5
Serveer een flinke toef van de savooikoolpuree samen met een spiegeleitje. Lekker met extra pickles of mosterd erbij.