Gevulde kipfilets met wittekoolsla en aardappelwedges
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de krieltjes schoon, snij ze in maantjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Pel de knoflook en snij ‘m grof. Hussel olijfolie onder de patatjes en leg er de takjes rozemarijn en tijm bij. Verdeel er knoflook onder. Kruid met grof zeezout. Gaar 30 minuten in de oven.
-
2
Snij de kipfilets in de lengte open, maar niet helemaal door. Leg ze open, lepel er een beetje van de pesto en enkele blokjes feta op. Vouw toe en kruid met Italiaanse kruiden. Leg in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en gaar 25 minuten in de oven.
-
3
Maak de kool schoon en snij ze heel fijn in de keukenmachine of met een mandoline. Maak de prei schoon en snij ‘m in fijne ringen. Laat de ananas uitlekken en snij ‘m in blokjes. Meng de wittekool met de prei, de ananas, het ananassap, het sap van de citroen en de olie. Kruid met peper en zout. Serveer de kip met het slaatje en de aardappelwedges.