Recept

Klassiek vispannetje onder bladerdeegkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De bladerdeegkorst op dit klassiek vispannetje zorgt voor een echt wauw-effect. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de wortel, prei en selder schoon en snij ze in julienne of kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Fruit eerst de sjalot en daarna de groentjes aan in wat boter, kruid met peper, zout, de tijm en het basilicum. Leg in een ingevette ovenschotel. Leg de heekfilet op de groenten.

  2. 2

    Maak de saus. Smelt 1 eetlepel boter en roer er de bloem door. Blus met de bouillon en de melk, laat indikken tot sausdikte. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de saus over de vis.

  3. 3

    Steek met een klein scherp rondje - zoals de achterkant van een spuitmondje - kleine rondjes van ongeveer 2 cm diameter uit het bladerdeeg. Leg ze zoals schubben op de visschotel. Strijk in met losgeklopte eidooier en gaar de schaal 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Klassiek vispannetje onder bladerdeegkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!