Balletjes in tomatensaus met geraspte kaas
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de oregano, laat uitlekken, pluk de blaadjes en hak ze. Meng het gehakt met ½ kl van de fijngehakte oregano, de eieren, ½ kl suiker, de balsamicoazijn en het paneermeel. Kruid nog met peper en zout. Rol er met natte handen hapklare balletjes van.
-
2
Bak de balletjes zo'n 7 minuten in een pan met 2 eetlepels olijfolie. Leg ze in een ovenschaal.
-
3
Fruit de knoflook en de sjalot in een sauspan tot de snippers beginnen te kleuren. Voeg de blokjes wortel en selder toe. Roerbak verder en voeg de harissapasta en een ½ kl suiker toe, blus met de passata en laat 15 minuten onder deksel sudderen. Breng op smaak met de rest van de gehakte oregano, peper en zout.
-
4
Giet de saus over de gehaktballetjes, verdeel er de geraspte kaas over. Zet 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven.