Chocoladeganachetaart
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit op bakpapier in een taartvorm van 28 cm. Verwijder de randen en prik gaatjes in de bodem. Zet een gewicht op de taart en bak 20 minuten in de oven.
-
2
Meng de rietsuiker met 100 milliliter water en zet op het vuur.
-
3
Spoel de limoen, dep droog en rasp de schil. Verwijder de pitjes uit de chilipeper. Snij in fijne reepjes en voeg toe aan de suikersiroop. Laat 15 minuten konfijten.
-
4
Breek de chocolade en smelt ‘m au bain-marie. Meng de volle room onder de gesmolten chocolade.
-
5
Giet de ganache op de taartbodem en laat afkoelen in de koelkast.
-
6
Werk de taart af met de gekonfijte limoen en gesnipperde chilipeper. Werk af met fleur du sel. Lekker met een bolletje roomijs.