Recept

Boekweitquiche met pompoen en kikkererwten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke vegetarische quiche! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het boekweitmeel met het water, olie en zout, kneed tot een zachte deegbal. Leg de deegbal tussen twee vellen bakpapier en rol uit tot de gewenste vorm voor de quiche.

  2. 2

    Snij van de ongeschilde pompoen vijf partjes. Snij de rest van de pompoen in blokjes. Spoel de prei goed en snij in fijne ringen. Spoel de kikkererwten grondig.

  3. 3

    Pel en snipper de ui en de knoflook fijn. Fruit de ui, de knoflook, de prei en de pompoenblokjes in wat olijfolie. Voeg de rozemarijn toe. Roerbak tot de pompoenblokjes beetgaar zijn.

  4. 4

    Mix de tofu met de mosterd, het bakpoeder en de edelgist tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout. Roer het tofu-mengsel door de geroerbakte groenten en verdeel over de met boekweitdeeg beklede vorm (20 cm). Leg er de pompoenpartjes op en strooi er de pompoenpitten over.

  5. 5

    Dek de quiche af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en bak nog 15 minuten tot de quiche mooi goudgeel is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boekweitquiche met pompoen en kikkererwten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!