Recept

Speltspirelli met geroosterde kikkererwten, gegrilde courgette en kerrie-yoghurtsausje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een pastasalade à la Sandra Bekkari die barst van de smaak!

Tip van Sandra! “Voeg eventueel wat water toe aan de yoghurtdressing als hij te dik is.”

Sandra: “De geroosterde kikkererwten geven een krokante toets aan de salade. Ze zijn een prima gezond alternatief voor broodcroutons.”

bereiding
  1. 1

    Laat de kikkererwten uitlekken. Kruid ze met een snuifje kerriepoeder en rooster ze in een pannetje in de olijfolie.

  2. 2

    Kook de speltspirelli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat hem uitlekken en afkoelen.

  3. 3

    Maak de courgettes schoon en snij in schijfjes. Gril ze in de pan of op de barbecue.

  4. 4

    Pers 1 citroen uit. Breng de yoghurt op smaak met het citroensap, 1 eetlepel kerriepoeder, peper en zout. Meng de yoghurtdressing onder de spirelli. Meng ook de courgette en de rucola onder de spirelli.

  5. 5

    Snij de tweede citroen in partjes. Werk de pastasalade af met de geroosterde kikkererwten en de partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Speltspirelli met geroosterde kikkererwten, gegrilde courgette en kerrie-yoghurtsausje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!