Vegetarische potpie
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185 °C. Schil de aardpeer en de zoete aardappel en snij ze in gelijke blokjes. Pel en snipper de rode ui. Pel en plet de knoflook. Snij de champignons en de gekookte kastanjes in vier.
-
2
Stoof de ui en knoflook glazig in een scheut olijfolie. Laat de aardpeer en de zoete aardappel meegaren tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper en zout.
-
3
Haal de groenten uit de pan, voeg een scheut olijfolie toe en bak de champignons en kastanjes gaar, kruid met eper en zout. Meng alle groenten.
-
4
Smelt de boter in een kookpot, voeg de bloem toe en laat al roerend 1 minuut bakken. Voeg geleidelijk aan de groentebouillon en room toe en klop tot een roux. Meng de geriste tijm met de geraspte parmezaan door de saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
5
Giet de groenten met de saus in een ovenschaal. Wrijf de randen van de schaal in met de losgeklopte eidooiers en bedek met bladerdeeg. Wrijf ook het bladerdeeg in met de eidooier, prik in het midden een gaatje en zet 30 minuten in de oven.