Recept

Burger van zoete aardappel met avocado en koriander

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gezonde burgers

bereiding
  1. 1

    Wikkel de zoete aardappel in aluminiumfolie en rooster ‘m in de hete kolen van de barbecue of in de oven (op 225°C) tot hij zacht is (± 1 uur). Laat even afkoelen en pel ‘m.

  2. 2

    Snij de lente-uitjes fijn. Doe de zoete aardappel en de kikkererwten in een kom en plet met een pureestamper. Meng de tahin, havervlokken en lente-ui erdoor. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Vorm met je handen burgers van het mengsel en laat ze opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Snij de broodjes doormidden en gril de binnenkant kort.

  4. 4

    Halveer de avocado’s, verwijder de pit en rooster de vier helften 1 à 2 minuten. Pel de avocadohelften en snij het vruchtvlees in plakken. Snij de Romeinse sla in repen, pel de rode ui en snij ‘m in ringen.

  5. 5

    Gril de burgers 2 à 3 minuten aan elke kant. Smeer wat knoflookdressing op het broodje, beleg met wat sla, een burger, enkele ringen rode ui, een paar plakjes avocado en lepel nog een beetje dressing erover. Sluit het broodje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Burger van zoete aardappel met avocado en koriander

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!