Kalkoencurry met mango en Griekse pasta
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot. Spoel de courgette en snij ‘m in halve maantjes. Maak de paprika schoon en snij ‘m in blokjes. Schil de mango en snij ‘m in blokjes.
-
2
Kook de Griekse pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en maak de korrels los met een vork. Snipper de peterselie jn en schep onder de pasta.
-
3
Snij de kalkoen in blokjes en kruid met kippenkruiden. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit er de sjalot in aan. Roer de currypasta eronder tot de geuren vrijkomen. Voeg de kalkoenblokjes toe en roer goed om.
-
4
Voeg de courgette en rode paprika toe. Blus met een scheutje appelazijn en stoof even mee. Voeg dan de kokosmelk toe en laat de curry 10 minuten garen. Voeg ten slotte de mango toe.
-
5
Spoel en halveer de tomaten en verwijder de pitjes. Snij ze in blokjes. Lepel wat van de kalkoencurry in kommetjes en werk af met de tomatenblokjes. Geef er de Griekse pasta bij en werk af met peterselie.