Geroosterde groenten met ricotta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aubergines overlangs en bestrooi royaal met zout. Laat zo’n 15 minuten trekken en spoel dan grondig zodat het meeste zout verdwenen is. Maak inkervingen in het vruchtvlees zodat de aubergine gelijkmatig gaart. Neem een grote ovenschaal en schik er de aubergines in.
-
2
Pel de rode ui en snij in partjes. Spoel de aardappelen en snij in plakjes van ± 1⁄2 centimeter. Spoel de courgette en snij in schijfjes van ± 1⁄2 centimeter. Spoel de kerstomaten schoon.
-
3
Vul de ovenschaal met de overige groenten en besprenkel met olijfolie. Snij de bol knoflook doormidden en duw ’m samen met de verse tijm en de rozemarijn tussen de groenten. Kruid met peper en zout en gaar 30 minuten in de oven.
-
4
Brokkel er 10 minuten voor het einde van de gaartijd de ricotta over en laat nog even meebakken. Haal uit de oven en serveer meteen.