Parelcouscous met merguezworstjes en hummus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de salade. Doe 200 gram kikkererwten op een bakplaat, bestrooi met het kerriepoeder en bedruppel met olijfolie. Laat ze zo’n 20 minuten roosteren in de oven.
-
2
Kook intussen de parelcouscous beetgaar in de groentebouillon. Giet de couscous af. Snij de gele paprika in blokjes en snij de komkommer met behulp van een dunschiller in linten.
-
3
Meng de groenten en de krokante kikkererwten onder de couscous. Breng op smaak met peper, zout, 3 eetlepels olijfolie en wat paprikapoeder.
-
4
Maak de hummus. Mix 200 gram kikkererwten glad samen met de knoflook, de tahin en de olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg eventueel een beetje water toe als de hummus niet smeuïg genoeg is.
-
5
Mix alle ingrediënten voor de kruidensaus. Bak de merguezworstjes in wat olijfolie in de pan.
-
6
Werk de salade af met wat verse koriander en strooi wat komijnzaad op de hummus. Serveer de couscoussalade met de merguez, de hummus en de kruidensaus.