Kippenballetjes met parelcouscous en kruidensalade
bereiding
-
1
Rasp de courgette en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Pel en pers de knoflook. Meng de courgette, de knoflook, de peterselie, de munt, het eitje en het paneermeel onder het kippengehakt. Kruid het gehaktmengsel met peper en zout en rol er dan ongeveer 12 hapklare balletjes van.
-
2
Verwarm de airfryer voor op 180°C. Bestrijk de balletjes met olijfolie en bak ze een 12-tal minuten in de airfryer tot ze goudbruin en gaar zijn. Keer ze halverwege de baktijd om.
-
3
Bereid de parelcouscous zoals staat vermeld op de verpakking. Snij de lente-uitjes in ringen en meng ze samen met het citroensap, de geraspte citroenschil en een scheutje olijfolie onder de gare couscous. Breng de salade van verse kruiden op smaak met peper en zout en bedruppel ze met olijfolie.
-
4
Verdeel de parelcouscous over 4 kommetjes, leg er de balletjes en wat kruidensalade bij en serveer het gerecht met een extra partje citroen.