Mediterrane scampi's met couscous
bereiding
-
1
Roer de rozijnen, de pistachenoten en de granaatappelpitten door de droge couscous. Kruid met peper en zout en voeg 2 koppen kokend water toe. Meng, dek af en laat de couscous garen.
-
2
Pel de ui en snij in ringen. Maak de paprika’s schoon en snij ze in ringen.
-
3
Bak de helft van de paprika’s en de ui aan in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de scampi’s en de ras el hanout toe en bak aan. Kruid met peper en zout. Doe de tomatenpuree bij de scampi’s en laat 2 minuten meebakken.
-
4
Overgiet met het sinaasappelsap, 4 eetlepels water en de honing. Doe er de kikkererwten bij. Laat de saus 5 minuten inko- ken. Bak de andere helft van de paprika’s al dente in 2 eetlepels olijfolie en voeg toe aan de scampischotel.
-
5
Spoel de koriander, laat uitlekken en hak fijn. Serveer met de couscous en werk het gerecht af met de verse koriander.