Kruidentaboulé met lamsballetjes
bereiding
-
1
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en maak de korrels los met een vork. Spoel en snipper de peterselie en de munt. Maak de lente-uitjes schoon en snij in fijne ringen. Spoel de kerstomaatjes en snij in stukjes. Meng de kruiden, lente-ui en tomaatjes samen met een scheutje olijfolie, het citroensap en de -schil onder de couscous. Kruid met peper en zout.
-
2
Maak de balletjes. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit aan in een scheutje olijfolie en voeg toe aan het gehakt. Snij de abrikozen fijn en voeg samen met het ei, het paprikapoeder, het korianderpoeder en het paneermeel toe aan het gehakt. Kruid met peper en zout. Rol hapklare balletjes van het mengsel.
-
3
Verhit olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom goudbruin en krokant. Serveer de kruidentaboulé met de lamsballetjes, werk af met de amandelschilfers en granaatappelpitten en geef er de paprikahummus bij.