Recept

Glutenvrije aardbeientaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze glutenvrije aardbeientaartjes zijn bovendien ook lactosevrij!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng voor de crumble het eiwit met de suiker en kokosschilfers. Zet apart.

  2. 2

    Roer de olie met de suiker, gezeefde bloem, bakpoeder, kokos en melk tot een zanderig deeg. Verdeel het deeg over 4 ingevette en met bakpapier beklede kleine springvormpjes. Druk het deeg aan en zet de vormpjes 20 minuten in de oven. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm.

  3. 3

    Snij de aardbeien in mooie plakjes. Bestrijk de taartjes met de aardbeienconfituur en verdeel er de plakjes aardbei over. Rasp er wat limoenrasp over. Verdeel er de kokoscrumble over en zet de taartjes nog eens 2 minuten onder de ovengrill tot de kokos mooi goudbruin is. Bestrooi net voor het serveren met wat poedersuiker.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!