Geglazuurde uiltjes
bereiding
-
1
Klop de boter, de kristal- en de poedersuiker luchtig in een keukenrobot. Voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas een nieuw ei toe, zodra het vorige volledig is opgenomen. Doe er de vanille-essence en de room bij.
-
2
Zeef boven een andere kom de bloem met het zout en het bakpoeder. Voeg de mengeling geleidelijk toe aan het botermengsel, meng op lage snelheid. Verdeel het deeg in drie gelijke delen. Rol elk deel tot een bol en wikkel in plasticfolie. Zet één uur in de koelkast.
-
3
Verwarm de oven voor op 175°C. Rol een bol deeg uit op een bebloemd werkblad. Steek met een uilvormige uitsteekvorm koekjes uit het deeg, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de uiltjes afkoelen op een rooster.
-
4
Maak het glazuur: meng de poedersuiker met het citroensap en een druppeltje voedingskleurstof naar keuze. Strijk er de bovenkant van de koekjes mee in en laat opstijven tot het glazuur hard is.