Broodrolletjes met tonijn
bereiding
-
1
Snij de gele en de rode paprika doormidden en leg ze op hun snijkant op een bakplaat onder de grill tot de schil begint te blazen en bijna zwartgeblakerd is. Laat ze afkoelen in een gesloten plastic zak. Haal de pel eraf en snij ze in fijne reepjes.
Schil de komkommer en snij in fijne staafjes.
Snij de korsten van het brood en druk het kruim een beetje plat met een deegrol.Pel en snipper de ui. -
2
Fruit de uisnippers in de boter. Laat de tonijn uitlekken. Verkruimel het visvlees en vermeng het met de gefruite ui, 4 eetlepels mayonaise, peper en zout.
-
3
Leg elk sneetje brood op een iets groter vel aluminiumfolie. Bestrijk het brood lichtjes met mayonaise en schep er het tonijnmengsel op. Leg daarop reepjes komkommer en paprika.
Rol voorzichtig maar toch stevig op. Steek vast met een houten prikker en verpak het rolletje stevig (zoals een bonbon) in het aluminiumfolie.
Zet een uurtje in de koelkast.
-
4
Haal het folie weg. Werk af met een takje verse rozemarijn.
Voorbereiding