Varkenshaasje met gegrilde zomerratatouille en mozzarella
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak alle groenten schoon. Spoel de pruimtomaten en puntpaprika’s in partjes en de aubergines en courgettes in plakjes. Leg ze met de ongepelde teentjes knoflook op een bakplaat en voeg een scheutje olijfolie toe. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Gaar 20 minuten in de oven.
-
2
Smelt intussen een flinke klont boter in de pan. Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het aan beide kanten dicht in de pan en leg het in een ovenschaal. Zet de schaal 10 minuten mee met de groenten in de oven.
-
3
Hak het basilicum fijn en meng het met 1 eetlepel witte balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie.
-
4
Neem het varkenshaasje uit de oven. Verpak het nog even in aluminiumfolie en laat rusten voor je het aansnijdt. Neem de groenten uit de oven en lepel er meteen de dressing over, schep er de mozzarellabolletjes onder.
-
5
Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer met de warme groenten en stokbrood. Werk af met extra basilicum.