Recept

Lemon curd-taartjes met frambozen en meringue

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Frisse lemon curd gecombineerd met het zacht zoete van meringue, daar mag je ons zelfs 's nachts voor wakker maken. De frambozen maken dit dessertje helemaal af!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het kruimeldeeg. Snij 4 rondjes uit het kruimeldeeg en leg in 4 met bakpapier beklede taartvormpjes. Bedek met bakpapier en gedroogde erwtjes. Bak 10 minuten blind voor in de oven. Neem het bakpapier en de erwtjes weg en laat de bodems nog 5 minuten kleuren in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf in een schone kom en voeg in delen de suiker toe. Klop tot de eiwitten mooi stijf zijn en glanzen. Schep het eiwit in een spuitzak.

  3. 3

    Lepel wat frambozenconfituur op elke taartbodem en lepel er wat lemon curd over. Spuit enkele toefjes meringue op de taartjes. Bak de taartjes 5 minuten in de oven tot de meringue mooi gekleurd is of gebruik een crème-brûléebrander. Let op: meringue verbrandt snel.

  4. 4

    Haal de taartjes uit de oven. Werk ze af met de verse frambozen en serveer

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lemon curd-taartjes met frambozen en meringue

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!