Lemon curd-taartjes met frambozen en meringue
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het kruimeldeeg. Snij 4 rondjes uit het kruimeldeeg en leg in 4 met bakpapier beklede taartvormpjes. Bedek met bakpapier en gedroogde erwtjes. Bak 10 minuten blind voor in de oven. Neem het bakpapier en de erwtjes weg en laat de bodems nog 5 minuten kleuren in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.
-
2
Klop de eiwitten stijf in een schone kom en voeg in delen de suiker toe. Klop tot de eiwitten mooi stijf zijn en glanzen. Schep het eiwit in een spuitzak.
-
3
Lepel wat frambozenconfituur op elke taartbodem en lepel er wat lemon curd over. Spuit enkele toefjes meringue op de taartjes. Bak de taartjes 5 minuten in de oven tot de meringue mooi gekleurd is of gebruik een crème-brûléebrander. Let op: meringue verbrandt snel.
-
4
Haal de taartjes uit de oven. Werk ze af met de verse frambozen en serveer