Poké bowl met scampi’s
bereiding
-
1
Kook de wilde rijst in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken en meng er de gehakte koriander door. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
-
2
Spoel de bonen en laat goed uitlekken. Snij de tomaten, zonder de zaadjes, in blokjes. Meng ze met de zwarte bonen. Kruid met peper en zout.
-
3
Spoel de ijsbergsla en snij in jne reepjes. Snipper de chilipeper, zonder de zaadjes, fijn. Meng het pepertje met de ananas.
-
4
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Kruid de scampi’s met peper, zout en cayennepeper. Bak ze kort aan beide kanten in wat olijfolie.
-
5
Maak de poké bowl. Lepel aan een kant wat van de rijst, leg daarnaast de geraspte wortel en de chili-ananas. Maak de bowl compleet met de ijsbergsla, de mix van zwarte bonen en tomaat en de gebakken scampi’s. Bestrooi met extra koriander en de kokosschilfers en serveer.