Kalkoenschnitzel met zomerpuree een erwtjessalade
bereiding
-
1
Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in lichtgezouten water.
-
2
Blancheer de erwtjes enkele minuten in lichtgezouten water. Giet af en spoel meteen onder koud water. Pel de sjalot en snij in ringen. Maak de chilipeper schoon en snij ‘m in ringen. Rasp de citroenschil en pers de citroen. Rol de muntblaadjes op en snipper ze fijn. Meng de erwtjes met de citroenschil, citroensap, de munt en het pepertje. Kruid met zout.
-
3
Verhit boter in een pan en bak de kalkoenschnitzels aan beide kanten goudbruin en krokant.
-
4
Giet de aardappelen af en pureer ze met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met de parmezaan, de zongedroogde tomaatjes, peper, zout en nootmuskaat.
-
5
Serveer de schnitzel met de zomerpuree en de erwtjessalade. Werk af met extra munt.